Špenátové vafle

Postup

Počet porcí: 5-6

1. Baby špenátové listy omyjeme a vysušíme.

2. Vložíme je do vyšší nádoby, zalijeme vodou a rozmixujeme na hladkou konzistenci.

3. Do misky prosejeme hladkou a pohankovou mouku, smícháme s práškem do pečiva, solí a sušeným česnekem.

4. Dále přidáme rozmixovaný špenát, vejce, olivový olej a promícháme metličkou.

5. Vaflovač zahřejeme, postříkáme olivovým olejem, nalijeme těsto a pečeme 3 minuty.

TIP: vyzkoušejte vafle podávat s krémovým Gervais. Smetanu vyšlehejte a smíchejte s Gervais. V poměru 1:1 např. 6 PL Gervais a 6 PL vyšlehané smetany. Posypte bylinkami: pažitkou a řeřichou a osvěžte ředkvičkou.

Ingredience

  • 200 ml vody
  • 90 g jemné pohankové mouky
  • 70 hladké mouky
  • 50 g čerstvého baby špenátu
  • 1 vejce
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • sůl
  • olivový olej
  • 1-2 balení Gervais Original

Více inspirace

KRÉMOVÁ MÍCHANÁ VAJÍČKA
MINI HŘEBENOVÉ ROHLÍČKY
CITRONOVÝ CHLEBÍČEK