CHLEBÍČEK S CIBULOVÝM CHUTNEY

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej.

3. Přidáme cibuli a smažíme přibližně 15 minut, občas promícháme.

4. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Mícháme dalších 5 minut.

5. Přidáme ocet, pepř, sůl, tymián a bobkový list.

6. Snížíme teplotu a necháme jemně probublávat asi 20 minut.

7. Vyjmeme bobkový list a necháme chutney vychladnout.

8. Chléb potřeme Gervais de la Creme, přidáme šunku, cibulové chutney, cherry rajče a ozdobíme bazalkou.

Ingredience

  • 500 g červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml balzamikového vinného octa
  • 1 lžičku čerstvého tymiánu
  • 1 lžičku soli
  • ½ lžičky mletého pepře 4 barev
  • 1 bobkový list

 

Na ozdobení chleba:

  • Gervais de la Crème
  • Plátky sušené šunky (tenké)
  • Čerstvá bazalka
  • Cherry rajčátka
  • Nakrájený chléb

Více inspirace

CHLEBÍČEK S OKURKOU A KOPREM
CHLEBÍČEK S GRILOVANOU BROSKVÍ
SLANINOVO-CIBULOVÝ QUICHE