Šťavnaté kuřecí maso plné bylinek, špetka citronové kůry a k tomu šlehaná feta, která tomu všemu dodá krémovou tečku. Výsledek je neskutečně šťavnatý, voňavý a přitom lehčí než klasický burger.
1. V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte fetu, sýr Gervais de la Crème, smetanu, olivový olej, citronovou šťávu do hladké a nadýchané konzistence. Přendejte do misky, přikryjte a dejte do lednice.
2. V míse smíchejte mleté maso s nasekanými bylinkami, kůrou z celého citrónu, oreganem, majoránkou, drceným fenyklem pepřem, chilli vločkami a solí. Směs dobře promíchejte a rozdělte na 4 stejné části.
3. Na pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Placičky smažte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou propečené a zlatavé. Po usmažení je nechte ještě 5 minut odpočinout na prkénku.
4. Housky rozkrojte a případně lehce opečte. Na spodní část housky dejte lžící vyšlehané fety, na ní položte list salátu, na něj burger, plátky okurky a navrch další lžíci šlehané fety. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte.