KRUTÍ BURGER SE ŠLEHANOU FETOU

Postup

Šťavnaté kuřecí maso plné bylinek, špetka citronové kůry a k tomu šlehaná feta, která tomu všemu dodá krémovou tečku. Výsledek je neskutečně šťavnatý, voňavý a přitom lehčí než klasický burger.

1. V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte fetu, sýr Gervais de la Crème, smetanu, olivový olej, citronovou šťávu do hladké a nadýchané konzistence. Přendejte do misky, přikryjte a dejte do lednice.

2. V míse smíchejte mleté maso s nasekanými bylinkami, kůrou z celého citrónu, oreganem, majoránkou, drceným fenyklem pepřem, chilli vločkami a solí. Směs dobře promíchejte a rozdělte na 4 stejné části.

3. Na pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Placičky smažte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou propečené a zlatavé. Po usmažení je nechte ještě 5 minut odpočinout na prkénku.

4. Housky rozkrojte a případně lehce opečte. Na spodní část housky dejte lžící vyšlehané fety, na ní položte list salátu, na něj burger, plátky okurky a navrch další lžíci šlehané fety. Přiklopte vrchní částí housky a podávejte.

Ingredience

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 hrst čerstvé petrželky (nasekané nahrubo)
  • 1 hrst čerstvého kopru (nasekané nahrubo)
  • 1/2 hrsti čerstvé máty (nasekané nahrubo)
  • 1 citrón
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky drceného fenyklu
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje

 

Na šlehanou fetu:

  • 150 g sýru Feta
  • 150 g Gervais de la Crème
  • 75 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a pepř na dochucení

 

Na dokončení:

  • 4 hamburgerové bulky
  • 1 okurka (nakrájená na tenké plátky)
  • 8 salátových listů

Více inspirace

BUCHTA S BEZOVÝM SIRUPEM, KRÉMEM A JAHODAMI
CHLEBÍČEK S OKURKOU A KOPREM
CHLEBÍČEK S GRILOVANOU BROSKVÍ