CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY

Postup

1. Červenou řepu důkladně umyjeme, osolíme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 50–60 minut, záleží na velikosti řepy.

2. Po upečení necháme řepu vychladnout, očistíme ji a nakrájíme na tenké plátky.

3. Tenké plátky řepy rozložíme na talíř, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme  a doplníme rukolou.

4. Na závěr přidáme Gervais a ozdobíme ho nasekanými vlašskými ořechy.

Tip 1: Červenou řepu můžeme také uvařit vcelku se slupkou v osolené vodě 50 minut od bodu varu.

Tip 2: Chuť carpaccia můžeme vylepšit krémovým balzamikovým octem a citronovou šťávou.




Ingredience

  • 80 g čerstvého sýra Gervais Original
  • 1 velká červená řepa
  • hrst rukoly
  • pepř a sůl
  • olivový olej (extra panenský) – na pokapání
  • vlašské ořechy – na ozdobení

Více inspirace

PLNĚNÉ ŽAMPIONY S GERVAIS
KRÉMOVÝ CIZRNOVÝ HUMMUS
POMAZÁNKA Z ČERNÝCH OLIV A SUŠENÝCH RAJČAT