BUCHTA S BEZOVÝM SIRUPEM, KRÉMEM A JAHODAMI

Postup

Pečení 30 min / příprava

Forma – průměr cca 27 cm nebo 25×25 cm

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Vymažte si formu olejem.

2. V robotu ušlehejte vejce s cukrem, to zabere tak 2-3 minutky. Přimíchejte jogurt, olej, mouku s kypřícím práškem, vanilku a kůru z citrónu.

3. Těsto vlejte do formy. Pečte cca na 25-30 min.

4. Ještě teplý korpus propíchejte špejlí a pokapte bezovém sirupem (cca 3-4 lžíce).

5. Zatímco korpus chladne, očistěte si jahody a nakrájejte je na větší kousky.

6. Jakmile je korpus vychladlý, pusťte se do krému. Do mísy kuchyňského robotu přesuňte Gervais de la Crème, mascarpone, vanilku i citrónovou kůru. Začněte šlehat na nízkou rychlost a postupně přejděte na nejvyšší rychlost. Šlehejte cca 2 minutky.

7. Krémem ozdobte korpus. Na něj přidejte nakrájené jahody a pár cca 2 lžíce bezového sirupu. Ozdobte květy bezu a je hotovo!

Ingredience

Buchta:

  • 3 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 100 g oleje
  • 170 g bílého jogurtu
  • 220 g špaldové mouky
  • 2 lžičky / 9 g prášku do pečiva
  • citrónová kůra z 1 citrónu
  • 1 lžička vanilky

 

Krém:

  • 300 g Gervais de la Créme
  • 90 g krupicového cukru
  • 250g mascarpone
  • 1 lžička vanilky
  • Kůra z 1 citrónu

 

  • Cca 250 g jahod
  • 5-7 lžic bezového sirupu
  • Více inspirace

    KRUTÍ BURGER SE ŠLEHANOU FETOU
    CHLEBÍČEK S OKURKOU A KOPREM
    CHLEBÍČEK S GRILOVANOU BROSKVÍ