Pečení 30 min / příprava
Forma – průměr cca 27 cm nebo 25×25 cm
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Vymažte si formu olejem.
2. V robotu ušlehejte vejce s cukrem, to zabere tak 2-3 minutky. Přimíchejte jogurt, olej, mouku s kypřícím práškem, vanilku a kůru z citrónu.
3. Těsto vlejte do formy. Pečte cca na 25-30 min.
4. Ještě teplý korpus propíchejte špejlí a pokapte bezovém sirupem (cca 3-4 lžíce).
5. Zatímco korpus chladne, očistěte si jahody a nakrájejte je na větší kousky.
6. Jakmile je korpus vychladlý, pusťte se do krému. Do mísy kuchyňského robotu přesuňte Gervais de la Crème, mascarpone, vanilku i citrónovou kůru. Začněte šlehat na nízkou rychlost a postupně přejděte na nejvyšší rychlost. Šlehejte cca 2 minutky.
7. Krémem ozdobte korpus. Na něj přidejte nakrájené jahody a pár cca 2 lžíce bezového sirupu. Ozdobte květy bezu a je hotovo!