PLNĚNÉ ŽAMPIONY S GERVAIS

Postup

1. Žampiony umyjeme, pomocí lžičky odstraníme zbytky nožiček.

2. Zapékací misku pokapeme olejem, položíme do ní hlavičky žampionů, které osolíme a pokapeme olejem.

3. V misce smícháme Gervais s příchutí pažitky, prolisované stroužky česneku a nasekanou pažitku.

4. Plněnou směsí naplníme hlavičky žampionů.

5. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut.

6. Žampiony posypeme vlašskými ořechy, pažitkou a pepřem.




Ingredience

  • 80 g Gervais s příchutí pažitky
  • 9 hnědých žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • olivový olej
  • sůl a mletý pepř
  • vlašské ořechy na ozdobení

Více inspirace

KRÉMOVÝ CIZRNOVÝ HUMMUS
POMAZÁNKA Z ČERNÝCH OLIV A SUŠENÝCH RAJČAT
CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY