ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

Postup

Počet porcí: 3

1. Smetanu (50 ml) zahřejeme nad párou a přidáme čokoládu polámanou na menší kousky.

2. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

3. Čokoládovou smetanu necháme vychladnout v chladničce.

4. Ze zbylé smetany (150 ml) vyšleháme tuhou šlehačku.

5. V misce vyšleháme Gervais de la Crème, moučkový cukr, čokoládovou smetanu a lehce přimícháme vyšlehanou šlehačku.

6. Hotovou pěnu nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do sklenic, ozdobíme hoblinkami čokolády, borůvkami, malinami a mátou a necháme alespoň hodinku vychladit v chladničce.

Ingredience

  • 100 g čokolády na vaření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g Gervais de la Crème
  • 1 PL moučkového cukru

 

Na ozdobení:

  • hoblinky čokolády
  • borůvky, maliny, máta

Více inspirace

KRÉMOVÁ MÍCHANÁ VAJÍČKA
MINI HŘEBENOVÉ ROHLÍČKY
CITRONOVÝ CHLEBÍČEK