1. Olej zahřejeme ve větším hrnci.
2. Orestujeme česnek, 1 minutu.
3. Přidáme cibuli restujeme 3 minuty.
4. Přidáme čerstvý tymián, zamícháme a následně přidáme nakrájené žampiony, restujeme 5 minut.
5. Žampiony posypeme moukou, dobře promícháme a restujeme 1 minutu.
6. Přidáme teplý vývar, osolíme, opepříme a přivedu k varu.
7. Žampionovou polévku přikryjeme a za občasného míchání necháme 10-15 minut vařit.
8. Snížíme teplotu na minimum a vmícháme smetanu, rozmixovanou s Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami, petrželku a 1 minutu povaříme.
9. Polévku při podávání posypeme petrželkou, tymiánem a pokapeme olivovým olejem.
TIP: na másle osmahneme plátky žampionů a ozdobíme polévku.