ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

Postup

1. Olej zahřejeme ve větším hrnci.

2. Orestujeme česnek, 1 minutu.

3. Přidáme cibuli restujeme 3 minuty.

4. Přidáme čerstvý tymián, zamícháme a následně přidáme nakrájené žampiony, restujeme 5 minut.

5. Žampiony posypeme moukou, dobře promícháme a restujeme 1 minutu.

6. Přidáme teplý vývar, osolíme, opepříme a přivedu k varu.

7. Žampionovou polévku přikryjeme a za občasného míchání necháme 10-15 minut vařit.

8. Snížíme teplotu na minimum a vmícháme smetanu, rozmixovanou s Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami, petrželku a 1 minutu povaříme.

9. Polévku při podávání posypeme petrželkou, tymiánem a pokapeme olivovým olejem.

TIP: na másle osmahneme plátky žampionů a ozdobíme polévku.

Ingredience

  • 1 PL olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na malé kousky
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 ČL nasekaného tymiánu
  • 2 PL petrželky
  • 6 PL (60 g) hladké mouky
  • 1 litr slepičího/zeleninového vývaru
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL mletého pepře
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 g Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami

 

Na ozdobení:

  • čerstvá petrželka
  • čerstvý tymián
  • olivový olej

Více inspirace

KRÉMOVÁ MÍCHANÁ VAJÍČKA
MINI HŘEBENOVÉ ROHLÍČKY
CITRONOVÝ CHLEBÍČEK