KRÉMOVÉ ŠPAGETY S KUŘECÍM A ŽAMPIONY

Postup

Počet porcí: 2

1. Špagety uvaříme dle návodu, po uvaření scedíme.

2. Vodu ze špaget dáme bokem (50 ml) na zředění omáčky.

3. Na velké pánvi / v hrnci rozehřejeme máslo spolu s olivovým olejem, přidáme nakrájené stroužky česneku (volitelné) a restujeme 1 minutu.

4. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme přibližně 3 minuty, dokud se maso nezatáhne.

5. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Spolu s nakrájenou petrželovou natí restujeme přibližně 15 minut.

6. Do směsi přimícháme Gervais de la Crème Česnek a bylinky a omáčku lehce zředíme vodou z těstovin. Na mírném plameni mícháme přibližně 2-3 minuty.

7. Do omáčky přidáme uvařené těstoviny. Promícháme.

8. Na másle opečeme žampiony nakrájené na plátky.

9. Hotové těstoviny pokapeme olivovým olejem a okořeníme.

10. Dozdobíme petrželovou natí a orestovanými plátky žampionů.

Ingredience

  • 200 g kuřecích prsou
  • 100 g žampionů
  • 180 g Gervais de la Crème Česnek a bylinky
  • 2 stroužky česneku (volitelné, dle chuti)
  • 150 g špaget
  • 20 g másla
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL čerstvé petrželové natě

 

Na ozdobení:

  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • máslo
  • žampiony

Více inspirace

SLANINOVO-CIBULOVÝ QUICHE
POLÉVKA Z PEČENÝCH RAJČAT
JAHODOVÁ ROLÁDA S BÍLOU ČOKOLÁDOU A PISTÁCIEMI