Počet porcí: 16
1. V misce smícháme kvásek: mléko, cukr, droždí, zakryjeme a necháme kvasit 10 minut.
2. Ve větší misce smícháme mouku, vejce, sůl, vodu, mléko, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto.
3. Na závěr do těsta přimícháme máslo pokojové teploty.
4. Těsto přikryjeme a necháme kynout 30 minut.
5. Nádivku si připravíme smícháním Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami a strouhaným sýrem.
6. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na dvě části a vyválíme dva kruhy o průměru 35 cm.
7. Kruh rozdělíme na 8 trojúhelníků a každý nařežeme při tenčím okraji, na 4 pásky.
8. Na širší stranu trojúhelníku položíme 1 vrchovatou lžičku nádivky.
9. Trojúhelník zatočíme od širší části k užší, na konci těsto spojíme dohromady a dobře zatlačíme prsty.
10. Přikryjeme a necháme kynout přibližně 20 minut, dokud rohlíky nezdvojnásobí svůj objem.
11. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C přibližně 25-30 minut.
TIP: Po upečení potřeme máslem a posypeme petrželkou.