MINI HŘEBENOVÉ ROHLÍČKY

Postup

Počet porcí: 16

1. V misce smícháme kvásek: mléko, cukr, droždí, zakryjeme a necháme kvasit 10 minut.

2. Ve větší misce smícháme mouku, vejce, sůl, vodu, mléko, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto.

3. Na závěr do těsta přimícháme máslo pokojové teploty.

4. Těsto přikryjeme a necháme kynout 30 minut.

5. Nádivku si připravíme smícháním Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami a strouhaným sýrem.

6. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na dvě části a vyválíme dva kruhy o průměru 35 cm.

7. Kruh rozdělíme na 8 trojúhelníků a každý nařežeme při tenčím okraji, na 4 pásky.

8. Na širší stranu trojúhelníku položíme 1 vrchovatou lžičku nádivky.

9. Trojúhelník zatočíme od širší části k užší, na konci těsto spojíme dohromady a dobře zatlačíme prsty.

10. Přikryjeme a necháme kynout přibližně 20 minut, dokud rohlíky nezdvojnásobí svůj objem.

11. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C přibližně 25-30 minut.

TIP: Po upečení potřeme máslem a posypeme petrželkou.

Ingredience

Kvásek:

  • 150 ml mléka
  • 40 g cukru
  • 20 g čerstvého droždí

 

Těsto:

  • 620 g hladké mouky
  • 70 ml vody
  • 70 ml mléka
  • 2 vejce
  • 40 g másla
  • 1 PL soli

 

Náplň:

  • 180 g Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami
  • 150 g nastrouhaného sýra

Více inspirace

KRÉMOVÁ MÍCHANÁ VAJÍČKA
CITRONOVÝ CHLEBÍČEK
ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA