Počet porcí: 9, průměr 9,5 cm, výška 2 cm
1. V míse smícháme mouku, máslo, vodu a vypracujeme těsto.
2. Těsto dáme do chladničky na 30 minut.
3. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
4. Těsto rozválíme a umístíme do pečící formy, upravíme okraje tak, aby vznikla z těsta miska.
5. Těsto propíchneme vidličkou, umístíme pečící papír, na který vysypeme fazole a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.
6. Po upečení odstraníme z těsta pečící papír i fazole.
7. Na pánvi rozpustíme máslo 20 g a na nízkém plameni zahříváme cibuli, pokrájenou na malé kousky (5 minut).
8. Přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu a pečeme spolu s cibulí 10 minut.
9. Na pánvi na másle orestujeme česnek a přidáme špenátové listy, spaříme 1 minutu.
10. V misce vyšleháme vejce se smetanou, prolisovaným česnekem a Gervais de la Crème, osolíme a přidáme mletý pepř.
11. Na těsto rovnoměrně rozetřeme cibuli, slaninu, česnekový špenát a zalijeme smetanovým základem.
12. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.