ŠPENÁTOVÉ QUICHE

Postup

Počet porcí: 9, průměr 9,5 cm, výška 2 cm

1. V míse smícháme mouku, máslo, vodu a vypracujeme těsto.

2. Těsto dáme do chladničky na 30 minut.

3. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

4. Těsto rozválíme a umístíme do pečící formy, upravíme okraje tak, aby vznikla z těsta miska.

5. Těsto propíchneme vidličkou, umístíme pečící papír, na který vysypeme fazole a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.

6. Po upečení odstraníme z těsta pečící papír i fazole.

7. Na pánvi rozpustíme máslo 20 g a na nízkém plameni zahříváme cibuli, pokrájenou na malé kousky (5 minut).

8. Přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu a pečeme spolu s cibulí 10 minut.

9. Na pánvi na másle orestujeme česnek a přidáme špenátové listy, spaříme 1 minutu. 

10. V misce vyšleháme vejce se smetanou, prolisovaným česnekem a Gervais de la Crème, osolíme a přidáme mletý pepř.

11. Na těsto rovnoměrně rozetřeme cibuli, slaninu, česnekový špenát a zalijeme smetanovým základem.

12. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.

Ingredience

Těsto:

  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla pokojové teploty
  • 120 ml / 8 PL studené vody

 

Smetanový základ:

  • 1 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g parmazánu
  • 90 g Gervais de la Crème s česnekem a bylinkami
  • pepř čtyř barev

 

Náplň:

  • 2 cibule (100 g)
  • 20 g másla
  • 100 g slaniny
  • 100 g špenátových listů
  • 1 stroužek česneku
  • 10 g másla
  • sůl

 

Jiné:

  • formu na pečení mini quiche / zapékací miska
  • papír na pečení
  • fazole na zatížení těsta

Více inspirace

KRÉMOVÁ MÍCHANÁ VAJÍČKA
MINI HŘEBENOVÉ ROHLÍČKY
CITRONOVÝ CHLEBÍČEK