Francouzské brambory s platýsem
Ingredience
Pro 4 osoby
-
350 g brambor
- 1 vejce
- 80 g Gervais Original
- 1 stroužek česneku
- lžíce nasekané petrželky
-
125 g špenátu
- 4 filety s platýse
- 1 lžíci másla
- kůra z poloviny bio citronu
Postup
Brambory předvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly ještě stále uvnitř lehce pevné. Nakrájejte je na 0,5 cm silné plátky.
Zároveň spařte špenát vroucí vodou, vyždímejte a odložte stranou. V malé mističce smíchejte Gervais, vejce, petrželku, špetku soli a jeden stroužek propasírovaného česneku. Předehřejte si troubu na 200 °C. Připravte si menší zapékací nádobu, vytřete ji tukem a vyplňte dno polovičním množstvím brambor. Pak následuje vrstva špenátu, zalijte ji polovičním množstvím sýrového přelivu
a překryjte poslední vrstvou brambor a následně i přelivu. Brambory dejte péct do trouby do zlata.
Mezitím si rozehřejte pánev a na másle z obou stran zprudka, ale krátce osmažte lehce osolené filety. Na závěr je lehce posypejte nasekanou petrželkou s trochou citronové kůry. A můžete servírovat.