Banánový chléb s krémem
Ingredience
-
NA CHLÉB
- 250 g Gervais Natur
- 60 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 2 šťastná vejce
- 3 střední zralé banány (hnědé)
- 300 g pšeničné celozrnné mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva z vinného kamene
- 0,5 lžičky sody na pečení
- špetka soli
- vanilkový extrakt
- hrst nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů
-
NA KRÉM
- 625 g Gervais Natural (10x 62,5 g balení)
- 100 g javorového sirupu
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte si chlebovou formu.
Ve velké mixovací nádobě začněte šlehat změklé máslo spolu s cukrem. Když je směs nadýchaná, přidejte Gervais, vejce, vanilkový extrakt a rozmačkané banány. Dobře promíchejte. V druhé míse si připravte všechny suché ingredience a dobře je promíchejte.
Tedy mouku, prášek do pečiva, sodu na pečení a špetku soli.
Nyní promíchejte obě směsi dohromady, ale jen krátce! Přidejte ořechy a v chlebové formě dejte péct do trouby na 60 minut, případně dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Hotový chléb nechte 5 minut vychladnout, vyjměte jej z formy a nechte na roštu zchladnout úplně.
Připravte si krém smícháním Gervais a javorového sirupu. Vychladlý banánový chléb prořízněte na symetrické třetiny a naplňte krémem. Můžete ihned servírovat.